Acné

Acné

Acné is een veelvoorkomende huidaandoening. Zowel jong als oud kunnen er mee te maken krijgen. Er bestaan verschillende soorten acne en er zijn diverse oorzaken voor acne aan te wijzen. Het is dan ook logisch dat er diverse producten en behandelingsmethoden gebruikt worden bij de behandeling van acne. Acne manifesteert zich meestal in het gezicht, hals, nek, borst en rug.

Wat is acné?

Acné is een chronische ontsteking van de talgklieren waarbij mee-eters, pukkels, en puistjes ontstaan. De huid produceert meer en dikkere huidsmeer of talg. Als zich te veel talg afscheidt, kan het zich ophopen en raakt de porie verstopt. Ook bevinden zich in de talgklieren bacteriën die zich snel kunnen vermenigvuldigen, ze zetten talg om in vetzuren. Door de opgehoopte talg en de irriterende vrije vetzuren zet de verstopte holte steeds verder uit en scheurt uiteindelijk open. De irriterende stoffen komen in de aangrenzende huid terecht en veroorzaken daar een ontsteking. Hierdoor ontstaan pukkels en puistjes.

Acné onder controle bij Instituut Cosma

Uit onderzoek blijkt dat maar een klein deel van de mensen professionele hulp zoekt en dat is jammer. Want aan acne is veel te doen.

Het onzorgvuldig uitdrukken van puistjes of krabben, werkt ontstekingen en littekens in de hand. Doe dit dus nooit zelf, maar laat een van onze acne specialistes dit doen. De oorzaak, ernst en manier van behandelen is bepalend voor het effect.

Alle acne behandelingen bij Instituut Cosma worden uitsluitend uitgevoerd door gecertificeerde acne specialisten. Tevens werken wij nauw samen met huisartsen en dermatologen.

Intakegesprek

Om acne zo goed mogelijk te behandelen vindt er voorafgaand aan de behandeling altijd een vrijblijvend uitgebreid intakegesprek plaats. Hier kijkt de acne specialiste naar de ernst van de acne en naar het type acne dat aanwezig is. Vervolgens stellen we een persoonlijk behandelplan op en bespreken we samen welke behandeling het meest geschikt is.

Thuisbehandeling

Je huid thuis verzorgen is essentieel voor het positieve verloop van een acne behandeling. Een goede samenwerking tussen de acne specialist en de cliënt is daarom zeer belangrijk om tot het beste eindresultaat te komen. Het bespoedigt het behalen van resultaat gedurende de acne behandelingen en zorgt voor het onderhouden en behouden van het resultaat nadien.

Samen laten wij jouw huid weer stralen!

Anbos

Instituut Cosma is aangesloten bij de Anbos. Hierdoor is vergoeding door diverse zorgverzekeraars mogelijk.